Мне сложно, что-то вам советовать, т.к. саму ситуацию вы не описываете. За что он вам должен деньги, в чём он вас обманывает и тд. К адвокату можете к любому обратиться в вашем городе, задаёте в Google Anwalt für Mietrecht и выбираете любого. Первая консультация от 180€ будет вам стоить. Если начнёте суды, то готовьте пару тысяч евро.
Коли ми переїхали в цю квартиру, нам центр зайнятості дуже довго не платив,тому я знайшла роботу Teilzeit та дала йому 900 євро,тому що він вже не хотів чекати, були погрози що він зробить Kündigen. І тепер він дурить як може мене . Ще плюс до цього всього, коли я знайшла роботу, мені сказали що Nebenkosten я повинна сплачувати також йому, так як в мене не дуже добрий німецький на той час був, я також йому платила по 170 є кожного місяця і так 4 місяців,він нічого не казав, і вже пізніше я зрозуміла, що я не мала йому платити, так як світло та газ оформлено на мою маму… Я йому за це сказала на що він відповів це була твоя помилка, ти мені робила перевід,я собі далі платив податки кредит і тд. І сказав що коли йому його банк верне гроші тоді він верне оці Nebenkosten… в сумі 680 є)
Найдите ближайший Mieterverein -это сообщество квартиросьемщиков, заплатите вступительный взнос, ~ 60-80евро/год, и они вам помогут разобраться в вашей ситуации