М
Маришка
7 января 2024 г.
добрий день підкажіть будь ласка, якщо я виїжджаю на машині з Німецькою реєстрацією мені потрібно ставати на консульський облік? Мені треба їхати в Україну
Я в Німеччині оформлена як біженка у мене Німецький фікшіон
Ответов: 13
T
thricesix
Там на границе придется заплатить залог за машину и он не маленький по цене растаможки..
T
thricesix
Маришка
За что этот налог?
Типа что бы ввоза машин не было, что вы её там не оставите..
J
J
Можно заехать на своих номерах без растаможки и уже в Германии все сделать. И растаможить, и на учет поставить. Самое сложное пройти TUV ( если ТС сделан не для ЕС, а для третьих стран). Сразу запросите у представительства производителя ТС в вашей страны сертификат СОС. Без него TUV не пройдете. Регистрационные номера заберут в Германии и выдадут немецкие. И потом ТС с чета снимите в своей стране.
J
J
Naty
Вроде вопрос о другом
Ок. Не совсем понятен язык автора вопроса. Ну, может кому пригодится ) личный опыт
N
Naty
J
Ок. Не совсем понятен язык автора вопроса. Ну, может кому пригодится ) личный опыт
Я тоже украинским не владею, но догадалась, что смысл вопроса как ехать на машине с немецкой регистрацией в Украину
N
Naty
Маришка
Мне не нужно растомаживать
Это называется временный ввоз
М
Маришка
Naty
Это называется временный ввоз
Я понимаю мне нужно узнать нужно ли становиться на консульский учёт или нет
N
Naty
Маришка
Я понимаю мне нужно узнать нужно ли становиться на консульский учёт или нет
Не знаю про Украину. Из того что знаю про другие страны, на консульский учет не ставят. Оформляют временный ввоз. Вам дадут на полгода -год.
В зависимости от страны и количества дней проведенных вне страны, могут взять залог.
Лучше напишите в таможенную службу Украины и они вам ответят точно

Похожие вопросы 🇩🇪

Yaroslav
22 ноября 2023 г.
Привіт.
Плануємо із дівчиною подаватися на параграф 24, зараз мешкаємо у родичів, вони не можуть приписати бо закрита земля де ми знаходимося, думали поїхати в Баварію, знайти там житло і після цього подаватися щоб на оформлення, але родичі сказали що цікавилися у адвоката, і без офіційної роботи тут житло не здадуть, і не через те що не зможемо домовитися із власником, а що з початку листопада діє закон що реєструвати можна осіб тільки які офіційно працюють в Німеччині.
Також вони говорять що тепер усе можливо лише через лагер, і вони теж переповненні і можуть навіть відмовити.
Хтось нещодавно оформлявся у когось або
пробував винаймати житло самостійно?
І чи є якісь шанси не жити у лагері 2-3 місяці, буду щиро вдячний за відповідь.
Про мене, я працюю віддалено, і спробуємо оформити Фрілансера - „Freiberufler“ тут для сплати податків, але все це можливо після оформлення. Дівчина планує згодом податися на соціальну підтримку.